Blog

Reportages met klikbare diepgang

Meestal werk ik voor papier, maar een recente opdracht voor VPRO Noorderlicht was weer een reminder hoe anders je keuzes kunnen zijn als je het internet aan je verhaal kunt koppelen.

De twee reportages horen bij twee afleveringen van Nederland van Boven, over natuurbeheer en water. Ze kwamen op de dag van de uitzending op de site van de aflevering te staan. Prettig om het veld in te gaan voor lokale sfeer en enthousiasme van de geinterviewde, en vervolgens toch naar alle achtergronden van je research te kunnen verwijzen.

 

‘Natuurbeleid kost Nederland 600 soorten’  – Het belang van grote oppervlakken in de natuur

Nederland van Boven toont deze week hoe Nederland de natuur organiseert en beheert. Het huidige kabinet bezuinigt de komende jaren zo’n 600 miljoen op natuurbescherming. Wat betekent dat voor planten en dieren in Nederland? Meer op Wetenschap24

 

20.000.000 kuub zand per jaar – De strijd tegen het water wordt steeds intensiever

De zeespiegel stijgt, maar de Nederlandse kust kan dat via natuurlijke processen bijbenen, als de mens flink meehelpt. Dit ‘bouwen met de natuur’ is een van de adviezen van de Deltacommissie, die nu al in praktijk wordt gebracht. Meer op Wetenschap24