Over

Journalistieke verhalen en interviews zijn mijn core business. Ze gaan meestal over wetenschap en technologie: in het lab, de collegezaal, hightech bedrijf, de vrije natuur, ministerie of het Binnenhof. Het gaat zelden over alleen de nieuwe wetenschappelijke inzichten, maar ook over hoe wetenschap werkt en ons dagelijks leven verandert. Of hoe de samenleving de wetenschap beïnvloedt. Plus de mensen, maatschappelijke discussies en belangen die daarbij een rol spelen.

Ik schrijf veel over lifesciences & moleculaire wetenschappen (genetica, biotechnologie, ecologie, evolutie, geneeskunde & medische technologie, forensisch onderzoek, voedingswetenschappen, nanotechnologie en (bio)chemie). Verder heb ik grote belangstelling voor wetenschap & samenleving: maatschappelijke discussies, politieke besluitvorming en beleidsontwikkeling.

Tot slot ben ik als m’n werkzaamheden het toelaten beschikbaar voor projectredactie, interim- en advieswerk voor redacties, onderzoeksinstellingen en bedrijven.

CV

Van 2008 tot 2011 was ik hoofdredacteur van Chemisch2Weekblad en het chemiefonds van Beta Publishers (met Chemische Feitelijkheden, Mens&Molecule en Medicines). Daarvoor, van 1999 tot 2007, werkte ik als redacteur en hoofdredacteur bij Bionieuws, en heb daar veel verslaggeving gedaan over natuurbeleid, visserij en biotechnologie. Tussendoor deed ik freelancewerk voor onder meer Leidsch dagblad en enkele boekuitgaven. Ooit volgde ik een HLO-opleiding tot analist en aansluitend een studie moleculaire biologie in Leiden.